NCTA Projekt

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete „A mozgássérült emberek helyi szintű mozgalmának megerősödése” című programunk keretében Budapest további hét kerületében kíván önsegítő szervezetet létrehozni. A programot a Norvég Civil Alap támogatja.

 

EGT_NCTA

 

Célunk olyan kerületi szervezetek megalakulásának elősegítése, amelyek feltárják a helyi közösségben élő mozgássérült személyek előtt álló, a helyi szabályozásból, az épített környezet akadálymentességének vagy a sajátos igényeiknek megfelelő szolgáltatások hiányából adódó nehézségeket.

Célunk továbbá, hogy képzésekkel, tapasztalatok megosztásával megerősítsük a már működő kerületi szervezeteinket, létrehozzuk és elősegítsük az új és már működő szervezetek közötti kapcsolatot.

E célok elérés érdekében 8 alkalomból áll tréning sorozatunk tartunk. A tréningeket a Lurdy Házban (Budapest, IX. kerület Könyves Kálmán 12-14. (MBE-ETIKK III. emeleti Iroda) kerül megtartásra, mind az épület mind pedig az iroda teljes mértékben akadálymentes. A tréningen résztvevők online és papíralapon is megkapják a meghívójukat. A tréningek anyagait a résztvevők nyomtatott formában megkapják. Az tréningen elhangzó előadások kivonatát az MBE honlapján meg lehet tekinteni.

A program megkezdése előtt online és személyes megkeresések alapján kerestük meg a résztvevőket. Önkénteseket keresünk hirdetések melyet az Egyesület Facebook oldalán jelentettünk meg a következő adatokon látható: 07. 20. – 431 fő látta; 07. 21. – 556 fő látta; 07. 22. – 114 fő látta; 08.03. – 591 fő látta; 08. 12. – 435 fő látta.

A tréningekről készült fotókat szintén az Egyesület Facebook oldalán lehet megtekinteni.

A tréningek végén a résztvevők egy kérdőív segítségével jelzik vissza a szervezők felé,a véleményüket az elhangzottakról.

Az NCTA projekt beszámolója itt olvasható, letölthető docx formátumban:

Készítette: Hraskó Ildikó  Beszámoló.docx

Az előadás anyagai letölthetőek innen:

MBE bemutatása

Esélyegyenlőségi Bemutató

Értelmi fogyatékosok érzékenyítése

Hallássérültek érzékenyítése

Mozgássérültek érzékenyítése

Látássérültek érzékenyítése

Siketvakok érzékenyítése

Akadálymentesítés és egyetemes tervezés

készítsünk_kampányt

Rendezvényszervezési_technikák

 

A megalakult kerületi klubok vezetőinek elérhetőségei, kerületi információk a klubokkal kapcsolatban letölthetők innen:

2.kerület

5.kerület

12.kerület

15.kerület

20.kerület

21.kerület

23.kerület