XVI. kerület (Mátyásföld)

Mátyásföldi HÍREK

Tábiné Hídvégi CsillaTábiné Hídvégi Csilla  
Beosztás: Kerületi vezető
Cím: Derűs Alkony (XVI. János. u. 49.)
Telefon: 30 346 66 99
Email: hidvegicsilla68@gmail.com
Klubnap: Hónap harmadik kedd 14 óra
   
Tagszervezet ismertetése:
1990-ben, egy igen lelkes kerületi lakos Sztellik András alakította meg kerületükben a Mozgássérültek Kerületi Szervezetét.  

Az M.B.E taglistája alapján szétküldték a meghívókat és egy kis csoportot toborozott össze.

Célkitűzéseik közé tartozott a sorstársak minél szélesebb körű megsegítése, amelyet különböző fórumok szervezésével, önkormányzati előadók meghívásával, egészségügyi programok szervezésével ért el.

Kerületünk önkormányzatával kiépítettünk egy hihetetlenül jó kapcsolatot, amelyet a mai napig sikerült fenntartaniuk, mind akadálymentesítésre, mind pályázatokra stb.

Kerületi szervezésben beindította, a keres – kínál csereakciót, valamint különböző sérülteket foglalkoztató egyéb szervezetekkel lépett kapcsolatban.

2002 –be Kovács Éva vette át, folytatva a már jól működő klub vezetését. Egy év után egészségi állapotának romlása miatt lemondott és a helyettese Tábiné Hídvégi Csilla lett a vezetője.

Folyamatosan harcolnak az esélyegyenlőségért, az elfogadásért, hogy az ép társadalom minél jobban megismerhesse a fogyatékos embereket, a mindennapi problémájukat, és azt a fajta segítséget, ami minden ember életébe beleférhetne, ha egy kicsit megértőbbek, toleránsabbak lennénk a sérült emberek felé.

Tábiné Hídvégi Csilla