IX. kerület (Ferencváros)

Ferencvárosi HÍREK

   
Beosztás:  
   
   
Email:  
   
   
Tagszervezet ismertetése:
 

1981-ben volt alakuló ülésük, 1985-től Angyalosi Gyuláné vezeti.

Azonnal szembesültek azzal, hogy a mozgássérült emberek nagy része passzív. Ez közlekedési nehézségeikből fakad, s talán abból is, hogy még mindig sokan szégyellik állapotukat. Eleinte 5-6 ember látogatta összejöveteleiket. Ma már a Ferencvárosi Művelődési Központ ad otthont ingyenesen a rendezvényeiknek.

Minden év tavaszán vendégük a kerület szociális osztály munkatársa, aki az új rendeletekről, segélyekről és egyéb szociális kérdésekről tájékoztatja tagjainkat. Egészségük szinten tartása érdekében természet-gyógyászt hívnak, aki különféle gyógykészítményekről tart előadást. Megemlékezünk a rokkantak napjáról is, ilyenkor élő zenés műsort szervezünk.

Az önkormányzat támogatásával nyaranta kirándulunk általában valamelyik gyógyfürdőbe. Lehetőségeikhez mérten a Családsegítő Szolgálat is segít bennünket. A Mozgássérültek Budapesti Egyesületével is szoros az együttműködésünk. Negyed-évenként a kerületi szervezeti összejöveteleken tájékoztatóra kerül sor, ahol az aktuális kérdéseket, de a kerületi szervezetek gondjait is megbeszéljük

Angyalosi Gyuláné