Támogató Szolgálat

Ki veheti igénybe?

A szolgálatot igénybe veheti az a személy, aki mozgás-, látás-, hallásszervi, mentális, értelmi képességeit részben vagy egészében elvesztette, s ennek kompenzálására a társadalmi életben való aktív részvételéhez támogató szolgáltatások igénybevétele szükséges.

A támogató szolgálat igénybevételéhez az alábbi támogatások valamelyikének megléte szükséges:

  • Fogyatékossági támogatás
  • Emelt szintű családi pótlék
  • Vakok személyi járadéka

Mit nyújtunk?

Személyi szállítás

  • Speciális autóbusz: kerekesszék szállítására is alkalmas, rámpával ellátott, 5 ponton rögzített biztonsági öves, 9 személyes kisbusz
Támogató Szolgálat
Támogató Szolgálat

Személyi segítés:

  • a fogyatékos személyek otthonában:

gondozási, alapápolási, mobilizációs feladatok ellátása, pl. fürdetés, öltöztetés, vagy az abban való segítség, kiültetés, átmozgatás, a napi gyógyszerek beadása, a környezet tisztán tartása (attól a ponttól, amire a kliens már nem képes).

  • a fogyatékos személyek társadalmi aktivitásának elősegítésére:

a mindennapi élet megszervezése, ügyek intézése, pl. háziorvos felkeresése, kísérés, postai és banki ügyintézés bevásárlás, gyógyszertár, stb.

Támogató Szolgálat
Személyi segítő szolgálat

2022. június 01.től az alábbiak szerint változnak támogató szolgálatunk térítési díjai:

Személyi segítés díja: 400.- Ft/ megkezdett személyi segítési óra

Szállítás: 200.- Ft/ megkezdett szállítási kilométer

Hogyan vehető igénybe?

Szabóné Benedek Zsófia intézményvezető:

Telefon 06-1-349-8172

Email: mbetamszolg@gmail.com

Figyelem: Csak Budapesti lakcímmel rendelkezők szállítását tudjuk vállalni!

Céljaink

A legfontosabb célunk, hogy klienseink otthonukban, saját lakókörnyezetükben, többnyire családban maradhassanak. Ehhez, a saját környezetben való teljes értékű élet kialakításához nyújtunk segítséget. Célunk, hogy a fogyatékos személyek önálló életvitele megvalósuljon az élet minden területén, hogy az egyén személyiségi jogai ne sérüljenek, önrendelkezési jogait gyakorolhassa és különbözősége tiszteletet kapjon. Szolgálatunk mindent megtesz azért, hogy igazodjon az igénylő életkorához, fogyatékossága típusához, mértékéhez, élethelyzetéhez és képességeihez.

Eddigi tapasztalataink

Támogató szolgálatunk 2006 óta működik.

Tevékenységünk során különböző típusú fogyatékossággal élő személyekkel találkoztunk, illetve találkozunk (pl. Heine Medin, PCP, Arzheimer kór, hadi-rokkantságból erdő végtaghiány, hallás- és látássérült, baleset következtében létrejött végtaghiány, stroke betegségek, DMP).

Több éves működésünk során klienseink között voltak fiatalok és idősebbek, férfiak és nők egyaránt, a teljesen mértékben segítséget igénylőktől azon fogyatékos személyekig, akiknek lehetőségük van és képesek munkát végezni, ha a Támogató Szolgálat munkatársai, személyi segítőink és személyszállítóink ezt lehetővé teszik számukra.