Magunkról

Fotó

Herczlné Rohonyi Olga

Elérhetőség: herczl52@gmail.com

Kedves érdeklődő, szeretettel köszöntöm a honlapunkon.

1994. óta vagyok tagja a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének. Nyugdíjazásom óta egyre aktívabban veszek részt a mozgalomban. 2008. óta az Erzsébetvárosi, 2012. óta a Terézvárosi Szervezet vezetője vagyok. Idővel beválasztottak vezetőségi tagnak, később két cikluson keresztül alelnöke voltam az egyesületnek. 2022. május 30. óta pedig, mint elnök tevékenykedem az egyesületben. Aktív koromban üzemgazdászként dolgoztam 42 évig. Van egy lányom, és egy csodálatos kis unokám.

Herczlné Rohonyi Olga, elnök

Az egyesület múltja

 Az egyesületünk 1977-ben alakult 19 alapító taggal. Az alapítók között voltak mozgássérült emberek, gyógytornászok, és orvosok is. Kezdetben rehabilitációs társaságként működött az egyesület, de az elmúlt 45 év alatt jelentős változások történtek az egyesület profiljában. Azóta az egyesület irányítását a mozgássérült emberek vették át és érvényesül a „Semmit rólunk nélkülünk” elv. Az egyesület elsősorban az érdekvédelmet, érdekérvényesítést helyezi előtérbe, de számos más területen segítjük a hozzánk forduló sorstársainkat. Egyesületünk több fogyatékos szervezettel együttműködik.

Az egyesület jelene

Az egyesület szervezeti felépítése un. kétszintű egyesület. Egyrészt a központi irodában, az alábbiakban segítjük a mozgásfogyatékos embereket:

A Támogatószolgálat igény esetén speciális autóbusszal, felkészült gépkocsivezetőkkel, (lépcsőn-járóval) áll rendelkezésére. A személyi segítők készséggel látják el az arra rászorulókat.

Az Otthonápolás munkatársai jól képzett ápolók, gyógytornászok, akik, a szerződött sorstársakat látják el szakszerűen.

Információ szolgálat működik az egyesületünkben, szükség esetén különböző segédeszközöket kölcsönzünk azok számára, akiknek csak átmenetileg van szükségük kerekesszékre, rollátorra, betegágyra, stb.

Az egyetemes tervezés elve alapján, akadálymentesítő szakmérnökök segítségével tevékenykedünk a teljes akadály-mentesítés, az egyenlő esélyek megteremtése érdekében.

Albertirsai üdülőházunkban kedvezményesen lehet pihenni, és élvezni a kifejezetten mozgásszervi betegségekre előnyösen ható gyógyvizű strandot.

Másrészt nagyon aktív, emberközeli a kerületi szervezetek munkája. A kerületi vezetők foglalkoznak közvetlenül az egyes kerületekben élő sérült emberek gondjaival, problémáival, a helyi érdekképviselettel, valamint segítik a helyi önkormányzati vezetés munkáját.

Nagy súly helyeznek a magányosság, a kirekesztés leküzdésére, a közösségformálásra, melyet rendezvények, kirándulások, különböző programok szervezésével segítenek elő.

Egyesület tisztségviselői:

Elnök:Herczlné Rohonyi Olga
Alelnök:Koller Sándor
Tiszteletbeli elnökFöldesi Erzsébet
Elnökség tagjai:Becsei János
Illés Barbara
Forró Tamásné
Sebestyén Lajosné
Tábiné Hídvégi Csilla
Felügyelő Bizottság:Virág András elnök
Kiss Sándor tag
Strausz Éva tag
Munkatársak:
Ügyfélszolgálat:Füzi Boglárka
dr. Somlai Zoltánné, Judit
Molnár Jenő
Gazdasági munkatárs:Ádámné Szladovits Valéria
Postásné Balázs Ildikó
Támogató szolgálat intézményvezető:Szabóné Benedek Zsófia
Otthoni szakápolás szolgálatvezető:Borosné Drexler Mónika