A „Játék összeköt!” befogadó játszótérépítés program

A Szerencsejáték Zrt. kezdeményezésére Magyarországon egyedülálló, befogadó, mindenki számára használható játszóterek épülnek, ahol fogyatékossággal élő és ép gyermekek az együtt játszás élményén keresztül válhatnak elfogadó, nyitott felnőttekké. 

A befogadó játszóterek olyan közösségi létesítmények, amelyekben a fogyatékossággal élő és ép gyermekek együtt tudnak játszani. A játszótéren elhelyezett játékok nem csupán akadálymentes élményszerzési lehetőséget, de elfogadó látásmódot és nyitott hozzáállást is kínálnak már egészen fiatal kortól.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete a Szerencsejáték Zrt. felkérésére a projektben folyamatosan részt vesz, az egyetemes tervezési és akadálymentesítési feladatokat segíti.

Az egyetemesen tervezett játszóterek: befogadó, inkluzív, mindenki számára tervezett játszóterekként nem pusztán akadálymentesítési megoldásokat kereső, hanem proaktív gondolkodásmódot feltételező tervezési metódussal létrehozott projektek is. A játszótéren megjelenő inkluzív játszótéri elemek olyan, az együtt játszás lehetőségét biztosító játékok, melyek nem feltétlenül speciális kialakításúak, de hozzáférhető játékélményt biztosítanak, megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok biztosításával.

Ezen a héten átadták a 19. és a 20. ilyen játszóteret az országban, Szekszárdon és Pécelen.

https://rolunk.szerencsejatek.hu/hu/a-jatek-osszekot?fbclid=IwAR2nc9JVgPJ56pL1hhUR5waxjJOT57K7lYkyj3ykKdK9C_hdf-e0Q4FJWSk