Személyi segítő szolgálat

Ez a szolgáltatásunk a Támogató szolgálatunk része.

Mit nyújtunk?

  • a fogyatékos személyek otthonában:
    gondozási, alapápolási, mobilizációs feladatok ellátása, pl. fürdetés, öltöztetés, vagy az abban való segítség, kiültetés, átmozgatás, a napi gyógyszerek beadása, a környezet tisztán tartása (attól a ponttól, amire a kliens már nem képes).

  • a fogyatékos személyek társadalmi aktivitásának elősegítésére:
    a mindennapi élet megszervezése, ügyek intézése, pl. háziorvos felkeresése, kísérés, postai és banki ügyintézés bevásárlás, gyógyszertár, stb.

Egy kerekesszékes hölgynek segít kolléganőnk a bolti vásárláskorSzemélyi segítő szolgálat

Ki veheti igénybe?

A szolgálatot igénybe veheti az a személy, aki mozgás-, látás-, hallásszervi, mentális, értelmi képességeit részben vagy egészében elvesztette, s ennek kompenzálására a társadalmi életben való aktív részvételéhez támogató szolgáltatások igénybevétele szükséges.

Amennyiben a fogyatékossággal élő kliens rendelkezik az alábbi jogosultságok valamelyikével, kedvezményes áron tudjuk biztosítani szolgáltatásainkat:

  • Fogyatékossági támogatás
  • Emelt szintű családi pótlék
  • Vakok személyi járadéka

Céljaink

A legfontosabb célunk, hogy klienseink otthonukban, saját lakókörnyezetükben, többnyire családban maradhassanak. Ehhez, a saját környezetben való teljes értékű élet kialakításához nyújtunk segítséget. Célunk, hogy a fogyatékos személyek önálló életvitele megvalósuljon az élet minden területén, hogy az egyén személyiségi jogai ne sérüljenek, önrendelkezési jogait gyakorolhassa és különbözősége tiszteletet kapjon. Szolgálatunk mindent megtesz azért, hogy igazodjon az igénylő életkorához, fogyatékossága típusához, mértékéhez, élethelyzetéhez és képességeihez.

Eddigi tapasztalataink

Támogató szolgálatunk 2005 óta működik.
Tevékenységünk során különböző típusú fogyatékossággal élő személyekkel találkoztunk, illetve találkozunk (pl. Heine Medin, PCP, Arzheimer kór, hadi-rokkantságból erdő végtaghiány, hallás- és látássérült, baleset következtében létrejött végtaghiány, stroke betegségek, DMP).

Több éves működésünk során klienseink között voltak fiatalok és idősebbek, férfiak és nők egyaránt, a teljesen mértékben segítséget igénylőktől azon fogyatékos személyekig, akiknek lehetőségük van és képesek munkát végezni, ha a Támogató Szolgálat munkatársai, személyi segítőink és személyszállítóink ezt lehetővé teszik számukra.