Sorstársi tanácsadás

Kitől?

A sorstársi tanácsadónk súlyosan sérült ember, aki a saját élete során felhalmozódott tapasztalatok, megoldott élethelyzetek birtokában kíván segíteni mozgássérülteknek abban, hogy elsősorban az önálló döntési képesség kifejlesztésével aktívan, kreatívan, lelkileg önállóan, tudatos életvezetéssel tudjanak a mindennapokban részt venni. Tanácsadásunk azáltal hiteles, hogy hasonló sorsú, már nagyobb fokú önállósággal élő (ez sokszor inkább “csak” lelki önállóság) sérült ember ad tanácsot.

Kinek?

A sérült embereknek, akiknek többsége bizalmatlan azokkal a szakemberekkel szemben, akik nem sérültek, mert úgy érzik, hogy ők nem tudják kellő empátiával kezelni az ő problémáit. Éppen ezért különösen hatékonynak tartjuk a sorstársi tanácsadást.

Tanácsadóink fontosnak tartják, hogy adott esetben a családtagok, barátok is felkeressék irodánkat. Hiszen csak velük közösen, hatékony közreműködésükkel lehet egyenlő esélyt adni a mozgássérült embernek az élet minden területén (tanulás, munka, kultúra, emberi kapcsolatok), hogy önrendelkező, felnőtt életet élhessen.

Mit nyújtunk?

Gyakorlati tanácsokkal különböző élethelyzetekről, de információt adunk a segédeszközök fajtáiról és elérhetőségéről, valamint különböző támogatások igénybevételének feltételeiről, a fogyatékos személyeket érintő jogi szabályozásról és egyéb hasznos tudnivalókról.

Ez egy olyan hely, ahol a tanácsadók is ugyanolyan problémákkal néztek szembe. A saját megtapasztalás és a problémák belülről látása segít abban, hogy megoldást találjunk a mindennapi gondokra.