Ifjúsági Tagozat

Ifjúsági HÍREK

Tagozatvezető: Koller Sándor

Elérhetőség: 06 70 618 0292, e-mail: sandor.koller@gmail.com

Ügyfélfogadás:  péntekenként 10-15 óra között

Cím: IV. kerület, Nádasdy K. u. 17.

2004-ben alakult Egyesületünk Ifjúsági Tagozata. Fő célunk az önálló életvitel elősegítése, valamint az otthonukból kimozdulni nem képes fiatalok felkarolása. A fogyatékossággal élő fiataloknak különösen nagy nehézséget jelent az, hogy felnőtté válásukat követően megtalálják helyüket, szerepüket a társadalomban. Alacsony önértékelésük bezárttá teszi őket, mely pszichés következményekkel is járhat. Ezen cél érdekében 2004-ben egy átfogó programot indítottunk, mely kitért az önrendelkező, önmegvalósító élet minden aspektusára. E rendezvénysorozat keretében szerveztük meg első alkalommal ifjúsági táborunkat, melyen 20 fő vett részt.

Azóta folytattuk munkánkat, felkutattuk azokat a fiatalokat, akik otthonukból súlyos mozgássérültségük okán nem tudnak kimozdulni, őket folyamatosan vonjuk be programjainkba, így a már hagyománnyá vált táborunkba is. Évente kb. 200 fiatal vesz részt programjainkon.

2006. március 13-án Egyesületünk Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a gyermekek és fiatalok érdekében végzett munkájáért az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumtól.