Ferencvárosi szervezet (IX. kerület)

Ferencvárosi HÍREK

Angyalosi Gyuláné  
Beosztás: Kerületi szervezeti vezető
Cím: IX. ker. Haller u. 27.
Telefon: 06-1-218-7958
Email:  
Klubnap: minden hónap utolsó kedd 13-15 óra
   
Tagszervezet ismertetése:
Évtizedeken át „láthatatlanok” voltak. A lakásokban vagy speciális intézetekben elzártan éltek. Ma már egyre hangosabban hallatják hangjukat, jogosan követelve az esélyegyenlőséget és az akadálymentes környezetet. A IX. kerületben működő klub szerves része a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének, ahonnan nagyon sok segítséget kapnak. 

1981-ben volt alakuló ülésük, 1985-től Angyalosi Gyuláné vezeti.

Azonnal szembesültek azzal, hogy a mozgássérült emberek nagy része passzív. Ez közlekedési nehézségeikből fakad, s talán abból is, hogy még mindig sokan szégyellik állapotukat. Eleinte 5-6 ember látogatta összejöveteleiket. Ma már a Ferencvárosi Művelődési Központ ad otthont ingyenesen a rendezvényeiknek.

Minden év tavaszán vendégük a kerület szociális osztály munkatársa, aki az új rendeletekről, segélyekről és egyéb szociális kérdésekről tájékoztatja tagjainkat. Egészségük szinten tartása érdekében természet-gyógyászt hívnak, aki különféle gyógykészítményekről tart előadást. Megemlékezünk a rokkantak napjáról is, ilyenkor élő zenés műsort szervezünk.

Az önkormányzat támogatásával nyaranta kirándulunk általában valamelyik gyógyfürdőbe. Lehetőségeikhez mérten a Családsegítő Szolgálat is segít bennünket. A Mozgássérültek Budapesti Egyesületével is szoros az együttműködésünk. Negyed-évenként a kerületi szervezeti összejöveteleken tájékoztatóra kerül sor, ahol az aktuális kérdéseket, de a kerületi szervezetek gondjait is megbeszéljük

Angyalosi Gyuláné