Békásmegyeri szervezet (III. kerület)

Békásmegyeri HÍREK


Veronika Berger Mezei
 
Beosztás: Kerületi szervezeti vezető
Cím: 1039 Budapest, Csobánka tér – Békásmegyeri Közösségi Ház
Telefon: +36 30 60 99 369
Email: berger@veronikaberger.com
Klubnap: Minden hónap 3.hétfő, időpont: 14:00.órakor.
Cím: 1039 Budapest, Csobánka tér 5., Közösségi Ház Színházterme
Facebook: Békásmegyeri MBE FACEBOOK oldala
Tagszervezet ismertetése:

A békásmegyeri klub 1983. július 17-én alakult meg, első vezetője Bicskei István volt. Nagyon sok mindent tettek akkoriban, számos brigádtól kaptak támogatást, és elvitték őket több helyre ingyenesen (43. AÉV, III. Tanács, Villért, BKV, Jóreménység Szövetkezet, Malév, Óbuda TSZ stb.) A szervezet második vezetője harminc éven át Favin Mária volt, aki 2018. tavaszán köszönt le, ezután rövid ideig Keinrath Renáta, majd 2019.szeptember 1 től Veronika Berger Mezei vette át a Békásmegyer-MBE csoport vezetését. aki mozgáspszichológia terapeuta szakon végzett a Kiegészítő Orvostudományok Főiskolán Torinoban. Előtte előadóművészként turnézott Europában és sétahajókon világszerte. Ma Zumba oktató. és mediterrán főzőkurzusokat tart.

A klubnapokon sok szó esik az egészséges táplálkozásról és a mozgás fontosságáról, mely egészségi állapottól függetlenül elsődleges fontosságú. A tagok összefogása, egymás segítése és segítőkészsége egymás iránt azt jelenti, hogy nagy igény van a közösségi életre. Célunk többek között az, hogy a tagok többség átálljon a mai technikai követelményeknek megfelelően az online kommunikációra. Ehhez segítséget nyújtunk egymásnak.

2019.December 3-át az ENSZ a Fogyatékossággal élők Világnapjának nyilvánította. Az MBE szervezésében Budapesten nagy esemény keretében csoportunk is résztvett a RAM Colosseumban tartott rendezvényen. Több tagunk a színpadon táncolt a Hegyvidék Gold Zumba Csapat tagjai mellett, valamint meghívott vendégként Munkácsí Sándor előadómúvész is fellépett. Karácsonyi klubdélutánunkon, a Veres Péter Gimnáziumban az iskola diákjaiból álló tánckar és az iskolai zenészek szórakoztatták a tagokat. Ezután a színpadon a Gold Csapat tartott előadást, és a klubvezető énekelt néhány világhírű filmdalt. Nagy örömünkre a csoporttagjaink közül többen a műsor szereplőivé váltak. Igazi jó hangulatű karácsonyi ünnep volt, interaktív műsorral. A tagok Auchan vásárlási ajándék-utalványt kaptak, melyet az Önkormányzati támogatásnak köszönhetünk. Megünnepeltük a Karneveált egy kis műsorral, büffével és beöltözve vidám kosztümökbe, a Nőnapon előadás volt hires nőkről. A 2020- as márciusi klubnapon a paradicsomról, mint fontos immunrendszer erősítőről tartott előadást a klubvezető és mint mindíg olaz előételeket kézített számunkra. Amióta a pandémia miatt a Veres Péter Gimnáziumban nem tarthatjuk meg a havi klubdélutánjainkat igyekszünk a szabadban találkozni.Többek között egy teraszos étteremben voltunk ebédelni és a Margitszigeten a szökőkútnál koncertet hallgattunk. Bízunk abban, hogy a tagok technikailag felzárkóznak, egymást segítve, és a Zoom-ot és a Facebookot kihasználva is tartjuk egymással a jövőben is a kapcsolatot.