Gyermek és ifjúsági érdekképviselet fogyatékossággal élő emberek számára, ifjúsági mozgalom fejlesztése

Az Egyesület ifjúsági csoportja az év során több közös rendezvényt szervezett. A rendezvények célja a szórakoztatás mellett az, hogy a különböző fogyatékossággal élő sorstársaink jobban megismerjék egymás életét. Így rendezvényeinken egyre több klub vagy szervezet képviselteti magát (vakok, siketek, mozgáskorlátozottak, más fogyatékossággal élők) Távlati célunk, hogy rendezvényeink integráltak legyenek. Mintegy 50 fő fiatal részvételével működik a csoport.

Az ifjúsági szervezetünk különböző programokat valósított meg a 2012. év során.

 a) Sortársi tanácsadás megvalósítása az Ifjúsági Szervezet részére

 2012-ben folytatódott átgondolt és megtervezett programsorozatunk a mozgássérült fiatalok önálló életvitelének segítésére. A programokban a 20 – 40 éves korosztály vett részt, enyhe-, középsúlyos és súlyos fogyatékossággal élő nők és férfiak, (járásukban nehezített sérültek, 1 ill. 2 bottal-, rolátorral-, mechanikus kerekesszékkel-, és elektromos kerekesszékkel közlekedő mozgássérültek) Számukra az állapotuknak megfelelő önállóságot, döntési lehetőséget biztosítottunk a programsorozat alatt.

 b.) Egyesületünk önálló élet tábort szervezett 2012. augusztus 14-18 között 14 fő részvételével a Tisza tó melletti Poroszlón. Szállás helyünk egy akadálymentesített parasztház volt.

Programunkban. Hajókázás, az ÖKO Centrum látogatás és gyógyfürdőzés szerepelt.

 c.) Kirándulás 2012. március 31-én Bécsbe 20 mozgássérült – köztük mechanikus – és elektromos kerekesszékkel, bottal vagy anélkül közlekedő, nehezen mozgó fiatal és kísérőik részvételével. Schönbrunni kastélyt látogattuk meg és élveztük a Húsvéti ünnepekre készülődő város látványát

 A mozgásfogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése érdekében érdek képviseleti, érdekérvényesítő, társadalmi tudat formáló tevékenység végzése, illetve az ilyen tevékenységet folytató személyek és szervezetek támogatása