Egyéb rendezvények melyeken Egyesületünk képviselői részt vettek

2012. február 1. / Keveháza u 19-21./ Fogyasztó védelmi Konferencia

Együttműködő partner a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete. Témák: jótállás és szavatosság általános kérdései, gyakorlati tudnivalók; a termékbemutatók veszélyei, alternatív jogérvényesítési lehetőségek; hitelintézeti szerződések, pénzügyi buktatók és a fogyasztói csoportok problematikája.

2012. tavaszán részt vettünk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága által szervezett a „Mindenki gyalogosnak születik!” kampányban, ahol a fogyatékossággal élő gyalogosokra hívtuk fel a figyelmet.

2012. április 14. Fogyatékossággal élők aktív sportja – MERI sportnap: az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. Több, mint húsz sportágat próbálhattak ki a résztvevők, köztük a vívást, a lovaglást, kerekesszékből is gurítható bocciát, valamint a rögbit.

2012. május 24-27. A MEOSZ Közgyűlésével egybekötött továbbképzésen 5 fő vett részt Egyesületünktől.

2012. szeptember15-december 9. között „Újrafestett valóság” címmel nagyszabású kiállítást szervezetünk mozgássérült és ép művészek műveiből a Magyar Nemzeti Galériában.

Programunk az esélyegyenlőség jegyében zajlott. A döntéshozók, a privát szféra szereplői valamint a kiállítás megtekintői a fogyatékos embereket a művészet eszközén keresztül ismerik meg. A fogyatékos emberek , mint értékteremtők kerültek bemutatásra, munkájukhoz másokhoz egyenlő esélyeket biztosított a rendezvény.

2011. december 12. Karácsonyi program, Elnökség, EB, és a kerületi szervezetek vezetőinek Év végi záró elnökségi és vezetőségi ülésünket a kerületi vezetők beszámolói után egy zenés, verses, táncos műsorral zártuk, mely méltó befejezése volt a 2012 – es évi tevékenységünknek.