Híreink

Akadálymentes sétahajózás – Budapest-Vác

Szeretettel várja minden kedves érdeklődőt a műsoros akadálymentes sétahajózásra.

BUDAPEST – VÁC és VÁC – BUDAPEST

Közkívánatra CSONGRÁDI KATA is megtisztel minket a fellépésével.

Műsor után a helyszínen kaphatóak lesznek a könyvei, lemezei, amelyeket a kéréseteknek megfelelően névre szólóan is dedikálja számotokra.

A jó hangulatról gondoskodik Kremsner József Nemzetőr Ezred a Magyar Köztársaság Érdemkereszt kitüntetteje.

Június 27-én vasárnap a Pesti Vigadó tér hajó állomásról :
Indulás: 9.00
Érkezés: 16.30

Védettségi igazolvány nem szükséges…csak múzeumba, étterembe, stb.

Jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 06/30 360 7751

ALBERTIRSA Rehabilitációs Üdülő – ÁRAK 2020.

Az albertirsai strand 2020. augusztus 1-től lesz nyitva 2020. szeptember 6-ig.

Aki szeretne pihenni menni Albertirsára, előbb is mehet, azonban, aki strandolni is szeretne az csak ebben az időintervallumban teheti meg. 

Az árak: (lényegében változatlan)

Szállás: Felnőtt: 2.000,- Ft/fő/éjszaka

Gyermek: 6 éves korig ingyenes, 6-18 éves korig 500,- Ft/fő Ellátás nélkül is lehet ott tartózkodni

Vények felhasználhatósága – tájékoztató

Tisztelt Egyesületi Vezetők,
Tisztelt Egyesületi Tagok!
Kedves Barátaim!

A MEOSZ 2020. áprilisában és májusában több  alkalommal is prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszteréhez fordult konkrét javaslatokat fogalmazva meg annak érdekében, hogy tegyék könnyebbé a járványveszélynek fokozottan kitett mozgáskorlátozott emberek számára a létfenntartásukhoz nélkülözhetetlen gyógyászati segédeszközhöz való hozzájutást. A miniszter most megjelent rendelete alapján a 2020. március 11. és 2020. június 18. napja közt lejárt gyógyászati segédeszköz receptek beváltási határideje, illetve az ebben az időszakban lejárt gyse kölcsönzési idő 2020. július 17. napjáig meghosszabbodik.

Csatolom az erről szóló tájékoztatót. Használjátok és juttassátok el az információt mindazoknak, akiknek ez segítséget jelenthet.

Üdvözlettel:

Kovács Ágnes
elnök

Végső búcsú Braun Jánostól

Braun Jánost, a MEOSZ alelnökét, a  Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének elnökét, 2020. július 7-én 14:00 órakor helyezik végső nyugalomra a miskolci városi temetőben (Szentpéteri kapu).

Braun János

Braun Jánost  a MEOSZ saját halottjának tekinti.

Felhívás – kérdőív

Felhívás – kérdőív (.docx)

Felhívás – Facebook tagegyesületeknek (.docx)

A MEOSZ és határon túli partner szervezetei feltáró jellegű, összehasonlító kutatást végeznek a mozgáskorlátozott fiatalok mindennapi életével kapcsolatban Magyarországon, Romániában és Szlovákiában a „P2P – Mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi inklúziójának és társadalmi szerepvállalásának erősítése a kortárs segítés erejével” című projekt keretében.

A kérdőíves felmérés során olyan 18 és 30 év közötti mozgáskorlátozott fiatalokat kérdezünk meg, akik születésüktől fogva mozgáskorlátozottak, vagy 3. életévük betöltése előtt váltak mozgáskorlátozottá. A felmérések segítségével szeretnénk feltérképezni a 18 és 30 év közötti mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi részvételét, társadalmi szerepvállalását Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.

Kérjük, a mellékletben található felhívást a kérdőíves felméréssel kapcsolatban ossza meg szervezetük weboldalán, illetve amennyiben a szervezetnek van közösségi média oldala (pl. Facebook) kérjük, ossza meg ott is az erre a célra írt felhívást, amit szintén a mellékletben talál.

Segítő együttműködését köszönöm!

Üdvözlettel

Kovács Ágnes