Híreink

Újra nyitunk !

Kedves Partnereink/Vásárlóink!

2020. április 20-án hétfőn a biztonságos betegellátás szabályait betartva újra kinyitjuk közforgalmi területen lévő szaküzleteinket!

Dr Orto Egészségközpont – Kattintson ide a részletekhez(.docx) vagy kattintson ide (.pdf)

Promobil Rehabilitációs Zrt. ezúton is tájékoztatja minden kedves ügyfelét, a mozgásszervi betegeket, a gyógyászati segédeszköz viselőket, hogy Társaságunk Akkreditált Mozgásszervi Rehabilitációs Járóbeteg Szakrendelése (új vagy ismételt gyógyászati segédeszköz felírás, vizsgálat és javaslat), Ortopédtechnikai műhelye, Gyógyászati segédeszköz szaküzlete a járványügyi időszak alatt is várja a sürgősséggel hozzá fordulókat.

Promobil Rehabilitációs Zrt. – Kattintson ide a részletekhez(.docx) vagy kattintson ide (.pdf)

Egyesületi felhívás !

Mozgássérültek Budapesti elnökeként az az információ jutott el hozzám, hogy a gyógyászati segédeszköz, gyártok és forgalmazok is nagyon komoly bajban lesznek, mert nem kapnak vényt, nincs megrendelés, s ami a legfontosabb a fogyatékos emberek nem fognak hozzájutni az életvitelükhöz nélkülözhetetlen eszközökhöz.

Az OORI-ból haza küldött emberek mindenféle eszköz nélkül kell, hogy “rehabilitálódjanak” otthon.

Nem lesz mankó, fürdetőszék, higiéniát biztosító eszköz, protézis. Ha a műszerészeket elbocsátják -mert nem kapnak bérkompenzációt-, akkor annak hosszú távon nagyon komoly hatása lesz a fogyatékos emberek életére, nem csak a most haza küldött emberek életére.

Ezért nagyon fontos lenne, hogy ez az “iparág” is kerüljön be nemzet gazdaságilag kiemelt ágazatok közé. Továbbá a Kormány 108 rendelete szerint ne sújtsa az ágazatot külön adó, a kereskedelmi cégekhez hasonlóan, hiszen rehabilitációs feladatot, közfeladatot látnak el.

Fontos lenne, hogy a Pénzügy Minisztérium most készülő rendeletében ez iparág kiemeltként szerepeljen és ne kelljen a kereskedelmi cégekhez hasonló adót fizetniük.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete ebben az időszakban különösen fontosnak tartja, hogy a rehabilitációt és a mindennapi életvitelt lehetővé tevő eszközök, gyógyászati segédeszközök biztosítása folyamatos legyen.

Ha ez az “iparág” nem szerepel a kiemelt ágazatok között, akkor az orvosi rehabilitációban elvégzett beavatkozások eredménye is könnyen kárban vész.

A magam részéről, mint érintett, 47 éve protézis használó fogyatékos ember messzemenőkig támogatom, hogy kerüljön a kormány elé olyan előterjesztés, ami lehetővé teszi a gyógyászati segédeszközök folyamatos biztosításához szükséges jogi szabályozást.

 A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete honlapján és facebook oldalán közzé tesszük ezt a levelet és várjuk tagjaink és miden érintett fogyatékos ember támogatást.

Kogon Mihály

MEOSZ tájékoztató a veszélyhelyzettel összefüggő újabb kormányzati intézkedésekről

FRISS ! INTÉZKEDÉSI TERV

A TELJES DOKUMENTUM IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ

Tisztelt Egyesületei Vezetők!
Tisztelt Egyesületi Tagok!
Kedves Barátaim!

A MEOSZ haladéktalan fellépésének köszönhetően a kormány lépett a mozgáskorlátozott emberek és családjaik védelme érdekében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a javaslatainkat is magában foglaló Intézkedési Tervet dolgozott ki az új koronavírus járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik számára. Az Intézkedési Terv a felelősök megnevezésével részletes feladatbontásban írja elő, hogy miként kell gondoskodni a fogyatékos személyekről a veszélyhelyzetben annak érdekében, hogy egy napra se maradjanak ellátatlanul.

Levelem mellékleteként csatolt dokumentumban olvashattok arról részletesen, hogy a kormány milyen intézkedésekkel segíti a mozgáskorlátozott embereket. A fogyatékos személyekről való gondoskodás keretében a helyi önkormányzatok felveszik a kapcsolatot egyebek mellett a helyi érdekvédelmi szervezetekkel is annak felmérése végett, hogy a területükön hány olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet idején támogatásra szorul, illetve adott esetben támogatásra szorulhat például családtag betegsége, vagy karantén esetén.

Tisztelt Egyesületi Vezetők!

A MEOSZ a veszélyhelyzet kihirdetésekor azonnal felszólalt, garanciákat és intézkedéseket kért Magyarország kormányától, az Operatív Törzstől a fogyatékos emberek ellátásának, és biztonságának megóvása érdekében. Az EMMI az Intézkedési Tervben a mozgáskorlátozott emberekre is kiterjesztette mindazon segítő intézkedéseket, melyek eddig csak az idős emberekre vonatkoztak. A veszélyhelyzetben olyan új megoldandó feladatokkal, és soha nem látott akadályokkal kell szembe néznünk, melyre Szövetségünk életében még nem volt példa. Ránk, Vezetőkre most olyan kiemelt figyelem irányul, és ezzel együtt olyan felelősség hárul, melynek súlya egy pillanatig sem feledtetheti el velünk, hogy minden alkalmat meg kell ragadnunk a mozgáskorlátozott emberek közösségének védelmére. Kérlek benneteket, hogy segítő együttműködésetekkel támogassátok a hozzátok érkező megkereséseket, hiszen így juthatnak el valamennyi segítségre szoruló fogyatékos emberhez az arra hivatottak. Kérlek benneteket, hogy segítsetek abban is, hogy minél több mozgáskorlátozott emberhez és családjaikhoz jusson el az a felhívás, hogy vegyék fel az illetékes önkormányzattal a kapcsolatot, ahol pontos tájékoztatást tudnak adni arról, hogy ki, mikor, milyen segítségben részesülhet.

Kedves Barátaim!

Szövetségünk ereje tagszervezeteinkben rejlik, s erre ebben a nehéz időszakban különösen nagy szükség van. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a segítség minden érintetthez eljuthasson!

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel: Kovács Ágnes elnök