Több mint kétszázötvenen vettek részt a hétvégi váci hajókirándulásunkon

- Egyesületi hír

Egyesületünk az idén is jó hangulatú hajókirándulást, tartalmas kikapcsolódást szervezett a mozgássérült embereknek és családjaiknak. Az akadálymentes Budapest hajón zenés program, tombola várta a 270 résztvevőt, Vácott pedig idegenvezetéssel tekinthették meg a város gyönyörű főterét, látványosságait, mindezt ragyogó őszi napsütésben.

 Az egyesületünk szervezésében zajló, évente megrendezett hajókiránduláson az idén Szentendrére készültünk, de a Duna alacsony vízállása miatt módosítanunk kellett az útvonalat, így a hétvégén Vácra utaztunk. A város, a gyönyörű Duna-parti sétány pazar látványt nyújtott a csodálatos, őszi napsütésben, az akadálymentes Budapest hajóra szervezett programok pedig biztosították a jó hangulatot.

Indulás után Kogon Mihály elnök köszöntötte a résztvevőket, majd Lengyel János tartott idegenvezetést Budapest Duna-parti látnivalóiról, később Szentendréről, Váchoz közeledve pedig a város történelméről, nevezetességeiről mesélt a résztvevőknek.

Fellépett Napsugár Anna Német Zsuzsi kíséretében és Pazzagli Ágnes Rita, kiváló kerekesszékes táncosunk is. Lengyel Jázmin fuvoladarabokat adott elő nagy sikerrel. A zenét Kárpáti Ferenc és zenekara szolgáltatta. A szünetben a MEOSZ munkatársai ismertették a szövetség infokommunikációs akadálymentesítési uniós projektjét.

Vácra érkezve igénybe lehetett venni az idegenvezetést, a városnézést pedig többek számára megkönnyítették a Mobilis Hungary Kft. által felajánlott elektromos mopedek, amelyeket ingyen lehetett kölcsönözni. A kirándulók megnézték Vác főterét, sétáltak a csodás panorámájú Duna-parti sétányon, és voltak, akik a főtéren található múzeumokba is betértek. A hangulatos, teraszos éttermekben elfogyasztott ebéd után a társaság visszaindult Budapestre. A hajón ismét zene és fuvola előadás szórakoztatta a résztvevőket, és sor került a tombolahúzásra is. Negyven ajándékcsomag talált gazdára és elkelt két pizza-vacsorára szóló utalvány is Koller Sándor elnökségi tagunk felajánlásából. A Mobilis Hungary Kft. által felajánlott fődíjat, a Sterling Elite Xs elektromos mopedet egy XVII. kerületi sorstársunk nyerte meg.

Örülünk, hogy az idén is megszervezhettük ezt az immár hagyományos programot, amely élményekben gazdag, tartalmas kikapcsolódást nyújt a mozgássérült embereknek és családjaiknak. Mindez nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül. Ezúton is köszönjük a támogatást Budapest főpolgármesterének, a főváros III., VI., VII., VIII. és XI. kerülete polgármesterének és önkormányzatának, a Mobilis Hungary Kft-nek és a Rehab Force Kft-nek, az egyesület káposztásmegyeri, VI-VII. kerületi és XVII. kerületi szervezetének.

MBE

Videó az eseményről:

Fotók:

További fotók az eseményről a Facebook oldalunkon találhatók: https://www.facebook.com/mozgasserultekbudapestiegyesulete/

Közösségi megosztás