Terézvárosi és Erzsébetvárosi programok

- Erzsébetvárosi és Terézvárosi csoport híre

Barangolás Dél-Erdélyben…

2017. augusztus 13-19-ig

64.000,- Ft/fő Eddig félpanzió, de ezen szeretnék változtatni. Az árban benne van a szálláson kívül az idegenvezető (Brogyányi Mihály, aki tavaly vezetett bennünket a Felvidéken, nagyon profi) és az utas balesetbiztosítás is. A teljes panzióval kb. 70.000,- Ft körül jönne ki. (Ebéd általában hideg csomag lesz.)

 

 

  1. (13-án) Budapest – Kecskemét – Szeged – AradTemesvár

Program: Kecskemét, Szeged fél órás pihenőkkel. Aradon (rövid városnézés, emlékmű) és Temesváron (Hunyadi Kastélyban a Bánáti Múzeum megtekintése) esti órákban érkezés a szálláshelyre. Vacsora, szállás a temesvári Arizóna Panzióban, illetve szállás az Euró Panzióban.

 

  1. (14-én) Temesvár – Déva VajdahunyadCsernakeresztúr

Program: Reggeli után indulunk Dévára (várrom?) a Magna Curia (Bethlen Kastély Múzeuma) majd Vajdahunyadon a várkastély megtekintése. Vacsora, és szállás Csernakeresztúron a falusi turizmus keretén belül magánházaknál, kis panziókban.

 

  1. (15-én) Csernakeresztúr – Nagyszeben Fogaras Négyfalu

Program: Korai reggeli után indulunk Nagyszebenbe, rövid városnézés, majd a fogarasi várkastély Fegyvermúzeuma, (Bethlen Kata?) Vacsora és szállás a Négyfaluban, a falusi turizmus keretén belül magánházaknál, kis panziókban.

 

  1. (16-án) Négyfalu – Törcsvár Sinaia – Négyfalu

Program: Reggeli után megtekintjük a Törcsvári Drakula kastélyt (300 m gyalog?). Sinaián a Peles és a Pelisor kastélyok megtekintése. Esti órákban érkezés a szálláshelyre, vacsora.

 

  1. (17-én) Négyfalu – Sepsiszentgyörgy Brassó – Négyfalu

Program: Reggeli után indulunk megtekinteni a Sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot, visszatérve Brassó nevezetességeivel Történeti Múzeum, Néprajzi Múzeum, bástyák, Fekete templom, stb. ismerkedünk. Esti órákban érkezés a szálláshelyre, vacsora.

 

  1. (18-án) Négyfalu – Segesvár Kalotaszentkirály

Program: Korai reggeli után indulunk Segesvárra a Kolostortemplom, vár, Szarvasház, Diák lépcső, emlékmű megtekintése. Vacsora és szálláshely Kalotaszentkirályon falusi turizmus keretén belül, kis panziókban.

 

  1. (19-én) Kalotaszentkirály – Nagyvárad – Szolnok – Budapest

Program: Korai reggeli után indulás haza. Nagyváradon pihenő, városnézés, majd rövid pihenőkkel, Szolnokon keresztül érkezés haza, az esti órákban.

                    

Szállások:

 

13-án Temesváron az EURO Hotelben és az Arizóna Panzióban vacsora, reggeli.

14-én Csernakeresztúron, vacsora, reggeli, esetleg meleg ebéd. (Nyisztor Panzió az egyik)

15-én Csernakeresztúron reggeli, Négyfalun vacsora. (15-20 férőhelyes magánszállások.)

16-án Négyfalun reggeli, vacsora.

17-én Négyfalun reggeli, vacsora.

18-án Négyfalun reggeli, Kalotaszentkirályon vacsora, (Püspök Panzió az egyik)

19-én Kalotaszentkirályon reggeli.

Közösségi megosztás