Kutatók éjszakája, 2016. szeptember 30. Nincs akadály! – A velocipész, a dizájner és a handbike versenyző találkozása a muzeológussal.

- Egyesületi hír

Kutatók éjszakája, 2016. szeptember 30.

Nincs akadály! – A velocipész, a dizájner és a handbike versenyző találkozása a muzeológussal.

 

Mitől jobb egy egyedileg gyártott kerekesszék vagy bicikli? Hogy jut eszébe egy fiatal dizájnernek, hogy triciklit tervezzen mozgáskorlátozottak számára? Miért kezd valaki speciális járműveket gyártani fogyatékkal élőknek? Milyen út vezet kerekesszékkel a maratonig és az Oscar-díj jelölésig? Hogy nézett ki, és miként működött a kerekesszék őse? Ilyen és hasonló kérdésekre kapunk választ a Közlekedési Múzeum és az Iparművészeti Múzeum Bringológia kiállításához kapcsolódó program keretében a Kutatók Éjszakáján.

A rendezvénynek helyt adó Iparművészeti Múzeum nem akadálymentes, de a program idejére a szervezők biztosítani fogják mindenki számára az akadálymentes bejutást, részvételt. Ehhez arra kérik a mozgássérült, kerekesszéket használó érdeklődőket, hogy – a parkolás és a bejutás megkönnyítése érdekében – részvételi szándékukat előzetesen jelezzék a info@imm.hu e-mail címen, és küldjék el a gépkocsi rendszámukat is.
Kérik az érintetteket, hogy 17 órára érkezzenek meg a helyszínre! A leadott rendszámú gépjárművekkel ingyenesen lehet parkolni a Hőgyes Endre utca felől megközelíthető parkolóban. További információ: Iparművészeti Múzeum, Horváth Judit főosztályvezető, tel.: +36 1 456 5107, mobil: +36 30 645 85 03

Közösségi megosztás