A XIII. kerületi szervezet 2017. évi beszámolója

- Csoport híre

A csoport aktív tagjainak száma közel 100 fő. Rendszeres programok: gyógytorna, egészségügyi információk, a tagoknak, sorstársaknak mindig naprakész információkkal segítenek. Minden évben megünneplik az Anyák napját, a tagok névnapját verssel, énekkel, a kerek születésnapokat tortával.

Minden hónap második szerdáján sétanapot tartanak. Rendszeresen látogatnak múzeumba, sétálnak a Margit-szigeten, dunai hajózást szerveznek, Szentendrére kirándulnak vagy épp a Normafához, és felkeresik a kerületben található nevezetes helyeket is. A csoport minden évben ellátogat a fővárosi állatkertbe.

2017-ben kiemelt program volt farsangi ünnepség, ahol élőzene volt, a fánkot pedig a tagok hozták, akik közül sokan lelkesen be is öltöztek. Alkotói kiállítást is rendeztek, mintegy 40 fő részvételével. A hagyományos szüreti mulatságon, amelyet a József Attila Művelődési Központban tartottak, mintegy 150 fő vett részt. Ezen kívül megünnepelték a fogyatékos emberek napját, és természetesen a karácsonyt is. 2017-ben autóbuszos kirándulást szerveztek Gyöngyös-Mátraházára, a Világgyaloglónapon pedig 50 fős csapatuk országos III. helyezést ért el.

Működésüket a kerületi pályázati támogatásokból tudják finanszírozni.

Közösségi megosztás