A közeljövő programjaink

- Erzsébetvárosi és Terézvárosi csoport híre

A közeljövő programjai:

 Az albertirsai bogrács-party – a jelentkezők számától függően – két hétvégén lesz. Megfelelő jelentkező esetén az erzsébetvárosiak 2013. június 15-16* (szombat-vasárnap), illetve a terézvárosiak 2013. június 22-23*. A szállás költsége változatlanul 1700,- Ft/fő/éjszaka. Az üdülő maximális kapacitása: 21 fő. A házaspárokat igyekszem külön szobában elhelyezni, de ha teljes a létszám (21 fő), akkor lányos és fiús szobák lesznek.

Az albertirsai üdülő a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének az üdülője. Az üdülőben tiszta, egyszerűen berendezett, TV-vel felszerelt hat darab három, illetve négy ágyas szoba van. Két szobához tartozik egy előtér hűtővel, akadálymentes zuhanyozó és külön WC. Van az üdülőben egy jól felszerelt konyha és egy nagy fedett terasz.

Albertirsán gyógyvizű, csak nyáron üzemelő strand van. A vizét kifejezetten mozgásszervi betegségek tüneteinek enyhítésére javasolják. A 2012. évi teljes árú jegy 1300,- Ft volt, a fogyatékossággal élőknek kedvezményes jegy jár, melynek ára: 900,- Ft volt. (érvényes MEOSZ igazolvány felmutatásával!)

Vonat minden óra 53 perckor indul (8,53, 9,53 stb). A Nyugati Pályaudvarról, teljes árú menet jegy 1120,- Ft/fő. (egy útra). Mindenki elé kimegyünk a pályaudvarra, mert messze van az üdülőtől, csak tudjuk, hogy mikor érkezel. Aki nem tud vonattal jönni, annak megoldjuk autóval. Hazautazásnál szintén kiviszünk a vasútállomásra, minden óra 57 perckor indul vonat.

Az alábbi menüre gondoltam, de egyéb ajánlatokat, ötletet is szívesen veszek:

Szombat:          Ebéd:               Önellátós (esetleg valami egyszerű félkész ebéd, megbeszélés szerint)

                        Vacsora:          Lecsó (virslis, rizses, tojásos megbeszéljük), de lehet rántotta is

Vasárnap:        Reggeli:            Felvágott (pl. sonka) sajt, tea, tej, pékárú

Bogrács:           Gulyásleves, sajtos szarvacskatészta

                                              

Úgy gondolom, hogy 1.300-1500,- Ft körül kihozható a fenti élelem. Ebben nincs benne a szombati ebéd.

*Aki akar, hét közben kint maradhat, ha valaki marad, én is kint maradok. Elő lehet fizetni menüt, (leves + főétel) ingyen házhoz szállítják. Heti menü ára: 600-800 Ft/adag között van, attól függ, hogy honnan rendeljük az ebédet. Természetesen van drágább menürendelési lehetőség is, ami esetleg nagyobb adag, vagy desszert van a menüben, vagy divatosabb ételfutárral hozatjuk, akkor 1200-1400,- Ft/adag. Kis létszámú jelentkezés esetén a két kerület összevontan egy hétvégét tölt Albertirsán.

 

A kora őszi pécsi kirándulásra már lehet jelentkezni. Kérek mindenkit, minél előbb jelentkezzen, ha akar jönni, mert gondoskodnom kell időben a szállásról, autóbuszról. Jelentkezésedet akkor veszem biztosra, ha leelőlegezed 2000,- Ft-tal!

 

2013. július 14-én vasárnap 15 órakor megtekintjük a HOLOKAUSZT Múzeumot. A múzeum akadálymentes, ingyenes. Találkozunk 14,45 órakor a Budapest, IX. Páva u. 39. szám előtt. Megközelíthető: 4-6 villamossal, 3. Metróval a CORVIN közi megállónál kell leszállni, Üllői úton a Belvárostól kifelé haladva a második utca a Páva utca.

Budapesti Krisna központ megtekintése 2013. augusztus 17-én 15 órakor Belépő 1.240,- Ft/fő, ebéd 1000,- Ft/fő, kóstoló 390 Ft/fő. Találkozunk: 14,45-kor a 1039. Budapest, Lehel u. 15-17. előtt. Megközelíthető: 2-es Metróval a Batthyányi térig, vagy 4-6 villamossal a Margithíd budai hídfőig, onnan HÉV-vel a Csillaghegyi megállóig, majd a Mátyás király úton a Duna felé haladva a harmadik utca a Lehel utca. (Az étkezés fakultatív)

Közösségi megosztás