A 3-as metró mindenkié! Népszavazási kezdeményezés – írjuk alá minél többen

- Egyesületi hír

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) arra kéri tagjait és minden érintettet, hogy aláírásukkal támogassák a 3-as metró teljes körű akadálymentesítéséről szóló helyi népszavazás kiírását.

 

A MBE évek óta küzd azért, hogy a felújítás alatt álló 3-as metró minden állomása akadálymentes legyen, a tervek szerint ugyanis 20 megállóból csak 13 lesz mindenki számára hozzáférhető a felújítás után, 7 továbbra sem. A mozgássérült embereknek ugyanolyan joguk van a metróhoz, mint bárkinek, és az idős, babakocsival közlekedő vagy nehéz csomagot cipelő utasok is megérdemlik, hogy önállóan, biztonságosan és kényelmesen használhassák a megújult metrót. Éppen ezért minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely előreviheti a 3-as metró akadálymentesítésének ügyét.

Kérjük a tagjainkat és minden érintettet, hogy aláírásukkal támogassák a helyi népszavazás kiírását, melynek kérdése így szól:

Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?

A népszavazást Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője kezdeményezte.

 Tudnivalók az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban

Az aláírni szándékozókat a 2018. március 2-ig várjuk egyesületünk központi irodájában minden hétköznap 10.00 és 15.30 óra között. Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 43.

Aláírás ügyében fordulhatnak kerületi szervezeteink vezetőihez is, elérhetőségük itt található meg: http://www.mbeinfo.hu/magunkrol/

 

 

Aláírást bárki gyűjthet, az aláíró ív innen letölthető:

M3 alairasgyujto iv.pdf

(A4-es formátumban kell kinyomtatni.)

Kérjük, az alábbiakra figyeljenek:

  • helyi népszavazásról van szó, ezért fontos, hogy olyanok írják alá, akik állandó budapesti lakcímmel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkeznek!
  • az adatok pontosan legyenek kitöltve, egy személy csak egyszer írja alá!
  • a fénymásolt íveket kék tollal kell kitölteni!

Az aláírt íveket folyamatosan gyűjtjük irodánkban. Kérjük, legkésőbb 2018. március 5-én (hétfőn) 11.00 óráig mindenki hozza be őket az egyesület Hegedűs Gyula utcai irodájába, vagy küldje meg nekünk postán, figyelve arra, hogy eddig az időpontig megkapjuk!

Postacím: Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 43.

Figyelem!

Középületekben és munkahelyeken nem lehet aláírást gyűjteni!

 Kérdéseikkel forduljanak irodánkhoz a pestikozpont@mbeinfo.hu email címen vagy a 06 1 329 5299-es telefonszámon!

Aláírásukkal támogatják azt a jogos elvárást, hogy a további 30 éves működésre felújításra kerülő M3 metróvonal mindenki számára lehetővé tegye az utazást!

 

Mozgássérültek Budapesti Egyesülete

Közösségi megosztás