2013. évi programjaink

- Kőbányai csoport híre

2o13 január—–nem tartottunk a hideg időjárásra való tekintettel klubnapot

február

Egy magánkézben lévő gyógyszertár felajánlotta segítségét azzal kapcsolatban,hogy egészégügyi termékeket /pelenka stb/ díjmentesen kiszállit részünkre,illetve a recept alapján felírt gyógyszereket is
A vezető gyógyszerésznő egy munkatársával eljött hozzánk és ismertette a lehetőségeket.Az idő már igazolt bennünket, több tagunk rendszeresen él ezzel a lehetőséggel.

Március

Tagdijfizetéssel kapcsolatos teendők megbeszélése, tagdíjak beszedése, hogy 2ol3 március 3l-ig el is tudjunk számolni, annak érdekében,hogy a befizetett összeg lO %-át vissza is kaphassuk vezetőségi döntés alapján   /megtörtént, visszakatunk 6OOO Ft-ot klubnapjainkra ebből a pénzből vásárolunk,mivel jelenleg nincs egyéb anyagi támogatásunk

Április

Kőbánya Helytörténeti Gyűjtemény Vezetője tartott számunkra diavetítéssel egybekötött előadást “Kőbánya régen és ma ” címmel Igen nagy volt az érdeklődés felismerni a  régi felvételeken a régi városrészeket.
Kecskeméti egy napos kirándulás megszervezésével kapcsolatos feladatok.
Április 23-án el is mentünk kirándulni vonattal, felvettük a kapcsolatot a kecskeméti mozgássérült klub Vezetőjével Molnár Erzsébettel, aki egész nap  néhány tagjával együtt megmutatta számunkra városuk kiemelkedően szép részeit.

Május

Lehetőségünk nyílik ebben az évben is  az Önkormányzat felé pályázni,mint a korábbi években is.
Ebben a hónapban megbeszéltük tagjaimmal ,hogy mire és hová tudunk pályázni./A pályázati anyagot elkészítette,határidőre az Önkormányzat felé továbbítottam,idén szeptember hónapban Hajdúszoboszlóra fogunk elutazni egy hétre.
Június l-én egy utazási iroda szervezésében Kassára utazunk- mivel ez a város idén Európa Kulturális Fővárosa.   /időközben ez a kirándulás is megvalósult, igen nagy sikere volt 2l fővel vettünk részt ezen a programon.

Június

Hajdúszoboszlói nyaralással kapcsolatos konkrét munka elindítása- jelentkezés, előleg befizetés közlekedés megszervezése –
Visszajelzés az Idősügyi Tanács üléséről-közmeghallgatás eredményessége, önkormányzati üdülési lehetőségek ,sportolási lehetőségek a kerületben  /igen közkedveltek/

Július

Szociális Bizottság Elnöke tart előadást  arról a lehetőségről,hogy 4/mFt-ot különített el a kerület Polgármesteri Hivatala  gyógyászati segédeszközök-szemüveg, kerekesszék,bot stb. pályáztatására, melyet már az elmúlt évben is néhány tagunk igénybe vett.

Augusztus

Szeptember   

Értékelni fogjuk az Erzsébet utalvány adta lehetőségek realizálódásának eredményeit.
Több tagunk élt ezzel a lehetőséggel-megjegyzem,sok feladatot rótt ránk, mivel nem volt egyszerű ezzel a rendszerrel   “képbe kerülni” az interneten keresztül.

Október – November   

még konkrét programokról nem tudok írni, valószínűleg mindkét hónapban külső előadókat fogunk felkérni, egészségügyi vagy más informatika jellegű előadásra

December

Karácsonyi ünnepség előkészítése és megünneplése.

Pillanatnyilag  ezek a klub életével kapcsolatos történések.  Szeretném itt megjegyezni,hogy a mi kis csoportunk szívesen jár közösen kisebb l napos utazásokra, ezek atz utak  jónéhány klubfoglalkozást  akár helyettesithetnek is, mert tagjaink itt jobban kinyílnak, mint a bezárt szobában az asztalok mellett.
Utoljára június 3-án Hajdúszoboszlóra mentünk vonattal-közösen megtekintve és kiválasztva azt a helyet, ahol a pályázati pénzből szeptember hónapban egy hetet el fogunk tölteni.

Közösségi megosztás